About GEF

A Zöld Európai Alapítvány (GEF - Green European Foundation) egy európai szintű politikai szerveződés, amelyet az Európai Parlament hívott életre. Összeköttetésben áll más európai zöld szereplőkkel, mint például az Európai Zöld Párt és az Európai Parlamentben működő Zöldek, de független azoktól. Számos sikeresen működő nemzeti Zöld politikai alapítvány modellje alapján hozták létre a GEF-et, amelynek legfőbb küldetése, hogy bátorítsa az európai polgárokat az európai politikai vitákban való részvételre, és ezáltal egy erősebb, a részvételt jobban elősegítő európai demokráciát teremtsen meg.

A GEF hidat épít a nemzeti szinten mozgó Zöld aktivisták és az európai szinten hozott döntések között. Emellett platformként működik, amelyen a különböző Zöld szereplők összegyűlhetnek, hogy az Európát érintő kihívásokról vitát folytassanak. A GEF célja, hogy európai szintűvé emelje a Zöld vitákat, hozzájáruljon egy egységes Zöld jövőkép kialakításához Európában és szélesebb közönség felé kommunikálja az európai ötleteket.

Az Európai Zöld partnerek mellett a GEF nemzeti alapítványokkal, agytrösztökkel és kutatóintézetekkel, akadémiákkal és civil szervezetekkel is szorosan együttműködik